Sognearkivets sommervandring 2016

Sognearkivets sommervandring 2016

En kold sommeraften i august mødtes nogle næsbjergborgere til Næsbjerg Sognearkivs årlige ”udflugt”. Det var også i år en byvandring, hvor vi mødtes ved springvandet.

Derefter gik vi en tur ned ad Agervigvej, hvor Aage Tirsgaard indledte sin gennemgang af nogle af husenes historier. Der fulgte nogle anekdoter med om husenes beboere både fra Aage og deltagerne. Erik Møgelvang kunne fortælle om Agervigvej 6 og 8, som havde relation til hans familie.

Vandringen fortsatte ned ad Hovedgaden mod Næsbjerghus, og minderne strømmede efterhånden frem efterhånden som vi kom fordi de enkelte huse. Det kunne være ” Æ murers hus” eller huset, hvor centraldamerne boede. Det var om de gårde, der havde ligget ad Hovedgaden(Hovedgaden 27,31,62C,71 og 72).

Ved siden af ” Valdemars Hus” og Møllegården lå der i en periode et frysehus, som flere af deltagerne kunne huske som et stort fremskridt fra det saltede kød, men efterhånden blev afløst af køleskab og fryseboks i hjemmet.

Turen fortsatte vestpå og deltagerne begyndte at hoppe for at holde varmen. Else og Aage forbarmede sig over os og inviterede os ind i deres stuer, hvor vi kunne få os en tår kaffe og en hyggelig snak.